Rally-o och doggie pilates

Här kör vi med engelska uttryck. Matte har städat och tagit fram julen med tomtegardiner och ljusstakar. Alf har fått köra ett rallylydnadspass ikväll och det var nyttigt. Det var allt för länge sedan. Det märks tydligt att han lätt tappar koncentrationen om man inte kräver att han ska lyssna. Men mörkret hjälpte till att hålla distraktionerna borta. Det var svårare för han att upptäcka andra hundar och matte körde med “trycka upp godisen i munnen” på Alf när han inte lyssnade. Då fokuserade han om. Han kan när han vill 🙂 Mycket beröm och man har en glad tax!

Sen kom vi in och körde ett kort pass (2 minuter) doggie pilates. Måste säga att Alf är en modig hund. Han provar på vad som helst bara vi ber honom om det. Han tvekade inte att till slut hoppa upp på bollen trots att det var vingligt! Matte höll så klart i alltihopa men ändå. han är en modig liten tax. Nu är han en nöjd tax och tuggar på sin tjurmuskel.

Ikväll är mattes favoritfilm på TV: shutter Island! Se den på TV 4.

Glad lördag!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.