Lämna inte hunden uppbunden!

Nu har det hänt igen. En uppbunden hund blev misshandlad av ett gäng som gått förbi. Sen slutade det inte där. När en äldre dam försökte stoppa det hela så gick de på henne! Läs artikeln här.

Även i norra delarna händer det. Läs här om hunden och ägaren som blev trakasserade av fulla människor.

När ska detta meningslösa våld upphöra? Sjuka människor kommer nog alltid finnas bland oss men med fler poliser synliga ute bland folk och uppmärksamma ägare som inte lämnar sin hund utan skydd så kan vi nog minska risken för att sånt händer igen. Tidig föräldrautbildning torde också bidra eftersom föräldrar har stor del i att inplementera vett och etikett, etik och moral i sina växande barn!

Nyligen frikändes ett par ungdomar som sparkade ner en man med hund på stan. Hur kan det gå så här? När man tappat respekten för liv och hälsa då är man farlig för omgivningen.

Vi kan bara hoppas alla utsatta djur och människor klarar sig ur detta utan men.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.