Smarta djur

Vi (husse, matte och Alf) har alltid hävdat att djuren är smartare än vad vi människor vill förstå. Några hävdar att djur inte kan känna smärta som en ursäkt att behandla dom illa, andra ser dom inte som levande kännande varelser och en del har inte kunskap om djur helt enkelt. Därför kan det bli så fel! Som här (VARNING FÖR OTÄCKA BILDER)

Här är en intressant studie. Hundar kan känna empati med människor och härma vårat kroppsspråk.

En ny studie vid Lunds universitet visar att hundar låter sig “smittas” av mänskliga gäspningar från ungefär sju månaders ålder. 
Det visar att hundar precis som människor utvecklar en inlevelseförmåga och kan avläsa andras känslor.

När forskarna nu drar paralleller till hundar och smittsamma gäspningar, visar studien att de känslor och speglingsbeteenden som ligger bakom utvecklas under hundens första år.

Därför har vi ett ansvar att inte utnyttja, misshandla, plåga eller på annat sätt göra illa andra varelser oavsett deras storlek, utseende eller beteende. Vi måste respektera allt liv och vårda dem vi har runt oss. <3

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.