Utställningshelg i Gällivare

Ja då har vi för andra året i rad varit till Gällivares midnattsolsutställning. Mycket trevligt arrangemang och vädret höll sig från regn 🙂

Förberedelser på fredag kväll:

Förra året gick det ju över förväntan för Alfen. Vi hade inga förväntningar men kom hem med Ck och hp! Men i år har ju Alf fått prestationsångest 😉 Han är ju lite osäker för domaren och själva “tävlingsmomentet”. Så i år blev det ett Very good i jaktklassen  för en italiens domare. Vi är nöjda ändå. Det var en trevlig helg och vi hade ju sån tur att kompisarna Neo och Gimli (Havaneser) som skulle ställas i ring 10 blev flyttade till ring 1, brevid oss! Så vi kunde dela tält med dom. Alf fick vara med sina kompisar i en hage i tältet. Sn kom ju det bästa på hela helgen. Alf fick träffa sin pappa och matte Alfs uppfödare (pappas kennel).  Alf och Billson är ju så lika! Nästan svårt att se skillnad på dom 😉 Alf försökte dock tuffa sig mot pappa men det går ju inte för sig! Pappa bestämmer Alf så är det. Alf och pappa Billson:

Yamyams kennel äger Billson.

Matte var ju ute lite i sista minuten gällande boende. Att kliva upp 5 på lördagmorgon kändes inte lockande. Hotellen tog dyra priser för hundrum, 1500 kr så matte kom på idén att kolla på B&B. Det var inget dåligt val. Vi fick ett rum för 350 kr i centrala G-vare. När vi kom dit visade det sig att vi hade ju ett helt hus! Två plan med bastu och dusch, kök och vardagsrum med TV. Så vi bodde ganska flott.

Foton kommer. Matte glömde kameran i bilen inpackad i väskor så vi fick “dela” kamera med tältkompisarna.

Vi såg även två svarta svanar (?!) i sjön. Har aldrig sett såna fåglar förut.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Utställningar | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.