Varning för hundtjuvar!

Lite då och då har man ju läst i tidningarna om hundtjuvar. Någon lämnar sin hund utanför en affär fastbunden i en stolpe. När denne sedan kommer ut så är hunden borta. Nu har jag läst en ny variant:

Nya sättet att försöka sno en hund: 
Ropa: Hej, vilken fin hund, hur gammal är den…
Närma sig sakta och greppa tag i hundkopplet och dra som en dåre.

Helt galet hur folk gör alltså!

En annan skrev:

En man klev ur bilen och tog en flickas lilla hund och åkte. Dom tar hundar utanför affärer och hemma på gården. En bekant till mig satte på trappan och hundarna sprang på inhängnad tomt när en bil stannade och en kvinna sträckte sig över staketet och tog en 6 mån valp. Uppfödaren har aldrig fått tag i sin valp trotts polisanmälan och efterlysningar i sitt län. För ca 7-8 år sedan var en familj här på Gotland ute på promenad med sin whippet och ca 300 m hem ifrån försvann hunden spårlöst. Den har aldrig kommit till rätta. Det gäller att ha uppsikt över sin hund om man vill ha den kvar. Det är inte alla gånger det hjälper. Man kan bara varna folk om vad som pågår.

Helt vansinnigt! Jag skulle slåss för mitt och hundens liv. Jag skulle använda alla tillhyggen jag kunde komma åt. Men framför allt håller jag uppsikt över Alf. Nu tror jag inte detta är så vanligt här uppe i norr då jag inte hört talat om detta tidigare. Men man vågar ju inte chansa….

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Taggad | 1 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Ett svar på “Varning för hundtjuvar!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.