Byte av foder

Mattes utsikt när hon gör yogaövningar…

Alf ska få byta foder till ett för “demenshundar” – ett foder som tydligen i studier ska ha visat sig ha god effekt på inlärning och minne hos äldre hundar. Då får vi se om det ger något effekt. Även Theo ska få prova.

Nuvarande kost (med lite lördagsgodis i)

Vad gör man inte för sina pälsklingar.

Det funkar förvånansvärt bra med bäbis och vovvar. Både Alf och Theo är väldigt snälla med henne och försiktiga. Alf vill gärna ligga nära trots att hon lyckats få tag i pälsen och dra i honom.

Theo morrar om hon kommer nära maten men han vaktar mat, det har han alltid gjort. Så vi har flyttat matskålarna så han får ha sin mat ifred utan stress kring sig. Även det gick bra.

Om någon undrar så bestraffar vi aldrig hans morrande. Morr är kommunikation och hundar måste få ha sin mat ifred. En “ledarhund” tar aldrig mat av någon annan. Den äter först men sen låter den andra ha maten i fred. Så vi kommer aldrig bråka med våra. Om vi behöver ta mat ifrån dom (om det skulle var nåt farligt i) då kör vi byteshandel!

Jag är jättesugen på att köpa en sån där fluffig rund “doughnut” hundbädd. Som ska vara lugnande. Är det värt att kosta på en sån? Tänker att grabbarna kanske har lite trötta kroppar och behöver ligga mjukt. De har tre olika bäddar att ligga i (plus soffan och sängen där de mest ligger). De brukar alternera mellan varandra.

BESTRAFFA ALDRIG KOMMUNIKATION!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.