Alfs veterinärbesök

I fredags tog vi oss till veterinären, även om svullnaden hade gått ner. Vi fick samma kirurg som opererade bort Alfs tumör förra gången. Det kändes tryggt. Han kom dessutom ihåg Alf och hur det såg ut då. Alf fick ok stämpel. Finns inget som tyder på att tumören kommit tillbaka. Analsäckarna såg också bra ut. Vi fick med oss kosttillskott med fibrer hem eftersom det troligtvis är fodret som gjort bajset för hårt som ställt till det för honom när han ska bajsa.

Så skönt att det inte var något annat! Veterinären sa att nu fick vi ge Alf en chans att vara hos veterinären utan att bråka så mycket med honom. Senaste tre gångerna han varit hos veterinär (med ½-1 års mellanrum) har vi lämnat honom för operation eller övervakning efter skador. Han skadade och var jättestressad i väntrummet. Tungan hängde ut och han vill gå ut hela tiden. Theo satt och skällde på andra hundar men var lugn i övrigt. Slappnade av och la sig ner emellanåt. Det var en lättad Alf som fick följa med hem också. Fast jag sagt det åt honom hela tiden – Du ska följa med matte hem idag. 🙂

Efter all pers på djurkliniken så åkte vi och inhandlade lite grejer till den kommande rallykursen. Eftersom den är en heldag så ska man ha med sig en hundbur som hunden kan vila i mellan övningar. Vi har inte nån bur hemma så köpte en ny tygbur som går att fälla ihop. Tänkte då hinner dom vänja sig vid den.

Hann inte ens fälla upp buren så låg Theo där i och tuggade ben. Så mycket för att träna att vara trygg i buren. Han grävde sig in 🙂 Nu står den i alla fall i sovrummet så de kan gå in och ur, ingen dörr så klart. Då får den lite lukt hemifrån och vi ska lägga in Theos favoritfilt i den. Sen köpte vi även en ny rolig leksak som förhoppningsvis Theo inte kommer åt innan kursen. Ska fundera på vilket godis vi ska ha med. Mjukost? Mjuka bitar och hårda bitar.

Vad har ni för bästa kurs-godis?

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

6 Svar på “Alfs veterinärbesök”

 1. Eva H

  Så skönt att det inte var “mer”! Toppen han fick uppleva sådant “snällbesök” också.
  Men jag tänker på min gamle Doglass. (död 1993…) Han fick operera öron ett antal ggr. Var vi hos veterinären o han skulle med hem var han, nästan, besviken, “Va?? Ska jag inte få sova över???” Han var lite knäpp ja….. Gillade faktiskt vetten trots att det gjorde ont o var besvärligt. O visst var han glad hänga med hem också!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Haha ja dom är så olika våra hundar. Alf gillar inte att bli lämnad. Han ser ut som att vi övergett honom när vi går. Usch det är hemskt men det har ju varit nödvändigt.

   Svara
 2. Erika

  Skönt att allt verkar OK!!

  Jag har flera olika sorters godis med på kurs, särskilt om det är heldag så att hunden inte tröttnar. och så har jag olika smaklighetsnivå också 🙂 . Grillkorv i pyttebitar (vanlig eller kyckling) , falukorvsbitar (kan vara lite geggigt), tubost är en favorit (men om hunden behöver ha flyt föredrar jag något annat då det är lite kladdigt), köttbullsbitar, kokt skinka, leverpastej (skivbar i bitar), vanlig ost i bitar… Det absolut smarrigaste tycker i alla fall labradåran är kattmat (sådan där blöt i småpåsar) men det använder jag bara om hon ska ha väääldigt hög aktivitetsnivå 🙂 och som externbelöning . Det luktar ju äckelpäckel dessutom så det pallar jag bara med ibland. Ett tips är att ha en liten kylväska med isklamp i så håller godiset sig fräscht där under dagen :-).

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Oj det var ett helt skafferi 🙂 Tack för tipsen. Ja falukorv är en favorit här och älgkött så klart! 🙂

   Svara
 3. Terese

  Vad skönt att kunna släppa oron! <3

  Sådana där licktreats är ju så himla smidiga om hunden gillar dem, så det är mitt tips 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.