Byta taktik

Ja någon klok sa en gång att om man gör som man alltid har gjort så får man samma resultat som man alltid har fått.

Kom på idéen att testa en ny strategi med Alf och Theo gällande skällandet på alla ljud som kommer utifrån. Det är främst Theo som skäller så fort han hör en hund utanför lägenheten. På sommaren har vi ofta öppet vädringslucka eller balkongdörr så går en hund förbi och skäller så sätter båda igång.

På nätet och framför allt Youtube finns tydligen allt. Så letade upp en video med bara hundskall. Satte på den och klickade så fort de inte svarade på skallen. Belönade även all form av notis om ljuden utan att de svarade upp. Theo vänder huvudet t ex när det är små hundar som skäller – ett ljusare högre skall. De verkade inte reagera lika mycket på stora hundars skall. Så klickade hela frukosten och vips så höll de tyst. Tänkte att det kanske avdramatiserar och minskar triggern av skällande ljud. 

När vi sen kom ut så passerade vi två skällande hundar – inte ett ljud! I eftermiddag satt en hund i bilen brevid på en parkering och skällde, inte ett ljud! Ha ha jag kanske har överlistat dom? 😉

Alla sätt är bra utom dom dåliga tydligen 🙂 Hoppas det håller i sig. Fortfarande är hundmöten ett problem där framför allt Theo har börjat gå igång ordentligt. Nästan så han gör utfall. Men hoppas med denna träning att ljud och syn av hund inte ska bli lika triggande. För egentligen vet han inte vad han skäller på. Som med allt annat. Det är Alf som har den verkliga osäkerheten vid hundmöten, Theo har bara “hakat på och förvärrat” så att säga. Snart ska vi hitta en bra strategi för hela kedja.

Han är för söt för sitt eget bästa den där Theo…

Theo väntar otåligt på att Alf ska komma tillbaka!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Hundträning | Taggad | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Byta taktik”

  1. lisa

    Men va smart!! Det där måste jag nog testa. Zorro reagerar så fort någon säger något utanför dörrn eller bara GÅR utanför…

    SV: ja de var det verkligen! En välbehövlig sådan 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.