Viltspår

I dag har grabbarna fått gå varsitt viltspår. Vädret bjöd på plusgrader, dimma och snödropp men även kallsnö på backen. Spåret fick ligga ca 3 timmar. Tanken var att lägga spåret redan igår men då snöade det för fullt och dofterna hade troligtvis blivit fast i snö/is nu på morgonen. Därför la vi det imorse istället. Alfs spår var ca 600 meter.

DSC_0426

Alfs spår:

Alf spår 2013-10-27-Han fick ett svårt spår med återgång och ganska många vinklar. Som ni ser så ringade han på ett ställe. Det lilla “vecket” nästan i början av spåret kom av att han gick ut från spåret och följde ett harspår några meter men snabbt vände han tillbaka och gick efter älgspåret 🙂 Duktig kille.

20131027_135618

Theo fick ett något enklare spår ute på tallheden. Han gick prickfritt så nästa spår få bli längre, längre liggtid och svårare med återgångar. Han klarar vinklar perfekt. En ringning fick han göra för att komma tillbaka. Han fick även förbi klöven och följde husse och morfars spår tills vi lockade tillbaka honom att söka klöven. Han hittade också 🙂 Theos spår var 300 meter.

Theo spår 2013-10-27-

DSC_0423

Glada hundar sover i soffa nu. Så här brukar ju Alf se ut när han tar igen sig:

20131022_132404

 

 

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Detta inlägg publicerades i Viltspår av Echosierra Hund. Bokmärk permalänken.

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.