Aptitretare?

Hur ska vi få upp Alf i hullet?

Han har alltid varit smal men nu tycker matte att han verkar vara på gränsen till för smal. Revbenen känns tydligt under huden, inte så att man ser dom men han är ju långhårig.

Han har fått torrfoder, vilket inte verkar tilltala honom. Han har fått färskfoder (halla) och blötfoder (bozita och rc). Inte heller de verkar trigga aptiten. Idag äter han Acana ranchland. Känns som att han behöver högenergifoder?

Han tar godis när vi tränar och vi har kollat tänderna förra året hos veterinären som sa att de såg fina ut. Han är blank o fin i pälsen, har klara pigga ögon, är lika glad som han alltid är så jag ser inga tecken på att han verkar må dåligt. Han har ju alltid varit så här.

Sedan vi skaffade Theo har han ätit lite bättre, han äter ibland även morgonmålet också. Dock inte alltid. Han verkar bara tycka mat är ointressant. Han bör enligt alla doseringar få i sig ca 3 dl torrfoder om dagen. Sällan äter han mer än 2 dl. Han kanske behöver flera men små portioner/dag?

Provat med grädde i maten också men d tycks inte ge nån effekt det heller. Vill bara att han ska må bra och vara i god kondition.

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

2 svar på ”Aptitretare?

  1. Är samma sak med Jason. Nu har vi visserligen säkert löptikar i närheten. Då äter han otroligt dåligt. Har inte ätit all mat på flera dagar nu. Han behöver det verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.