Tvillingkoppel

Har idag läst om två fruktansvärda händelser med dödlig utgång som involverar sk tvillingkoppel. Hundar som trasslat in sig och i panik börjat hugga mot varandra då kopplet dragit dem hårdare åt varandra. Då kopplet drog så hårt gick d inte att klippa av utan hundarna klarade sig inte.

tvilling

 

Det ser inte bekvämt ut för hundar som går i tvillingkoppel. De belastar så ojämt då de ofta drar åt olika håll. Allt beror förstås på hur ägaren hanterar kopplet och hur koll man har på sina hundar men usch och fy va hemskt om det skulle hända nån sån olycka!

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 2 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

2 Svar på “Tvillingkoppel”

 1. Evelina - Hundvardag.se

  Tycker också tvillingkoppel verkar onödigt. Det var en här som hade tvilligkoppel i form av kedjor, en liten och en stor hund och den stora hunden vände sitt utfall som till en början var mot min hund till den lilla hunden och det slutade i en söndersliten liten vovve 🙁 Vet inte hur det gick eftersom jag valde att gå därifrån för att inte påbörja nåt nytt igen. Fy 🙁

  skulle kunna tänka mig att ha det om jag hade två lite äldre, lugna hundar, som är helt stabila med varandra och varken drar i koppel eller bryr sig om andra.

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Ja det kan hända så hemska olyckor. Jag förstår ju bekvämligheten för ägaren men det ser som sagt ut väldigt obekvämt ut för hundarna…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.