Mycket intressant och viktig forskning!

Läs om lekfulla får – forskning om vilka positiva effekter lek har på djur – här.

Det går bland annat att läsa:
“Leken kan till exempel bli ett sätt att se om djur mår bra eftersom man vet att djur som är stressade, hungriga eller rädda inte leker.
-Ännu så länge är det bara grundläggande forskning. I ett längre perspektiv vill man ta reda på hur stor betydelsen leken har, hur den påverkar välbefinnandet och varför. Vilka faktorer sätter igång lek och vad hindrar, frågar sig Lena Lidfors.

I framtiden skulle det vara intressant att långsiktigt studera vilka effekter lek får på djur. Leken kanske påverkar hur stresståliga de blir, deras förmåga att uppfatta och tolka saker, att de blir mer lätthanterliga. Det är mycket om djurs lek vi inte vet men det finns mycket teorier, säger Claes.”

Mycket intressant och viktigt säger vi! Lek och positiva förväntningar har stor inverkan på välmåendet för människor och djur, det är vi övertygade om! Så med hopp om att läsa mer om detta ämne 🙂

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | Lämna ett svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.