Äntligen kan man röra sig i skogen!

Vattnet börjar sjunka undan efter allt regnande. Senaste två åren har det varit vattensjukt i backen både vår och höst. Det är väl klimatförändringarna som är på gång. Vi får blötare och kallare 🙁

Taxarna var glada att vara ute. Theo är så nyfiken på allt som finns i naturen. Han fick träna balans och kroppskontroll idag också. Han hoppar nu självmant upp på stockar och stenar för att visa att han kan 🙂

20130515_184024

20130515_184059

CAM00136

CAM00139

 

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"
Publicerad i Alf och Theos vardag | 5 svar

Om Echosierra Hund

Blev hundägare första gången 2010 men har hanterat alla sorters djur innan som fjällkor, getter, höns, hästar, kaniner och grisar. Bloggar sedan 2010 på www.echosierra.se Jag har bara läst en bok i mitt liv som är värd att nämnas: Enzo och konsten att köra fort i regn.

5 Svar på “Äntligen kan man röra sig i skogen!”

 1. Ellen

  Tack för ditt svar 🙂 Jag hoppas jag stöter på en stabil och fin tax i framtiden!

  Ja, vardagslydnad är ju otroligt viktigt oavsett ras.. kan tänka mig att det är litet snäppet viktigare för jakthund dock.

  Då vet jag att jag bara stötte på fel individ helt enkelt :/

  Tack åter igen för ditt svar!

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Jag kan ju tillägga att våra hundar inte är lösa utan i lina när vi träffar okända hundar. På säkra platser kan de få leka lösa. För allas säkerhet.

   Svara
 2. Ellen

  Hej 🙂 Jag har en allmän fråga om taxar. Jag har stött på en tax och den bilden jag fick är inte trevlig.. det är såklart ägarna jag ska vara skeptiska emot men det är svårt att inte vara dömande.
  Molly vart jagad av en tax, så pass illa att Molly höll på att försvinna långt in i skogen så vi knappt såg henne igen. Som tur var vände hon kurs i sista sekund och vi (läs jag och en kvinna som hoppade in pga situationen, ägarna stod bara och glodde och var knäpptysta) kunde hämta dom igen.
  När jag kom hem fick jag meddelande av ägarna som bad om ursäkt och jag frågade varför dom inte ropade på han eller avbröt det hela då taxen var på Molly innan det eskalerade. Deras svar va ”han älskar att jaga allt som piper och vi kan inget göra än låta han fortsätta, för han lyssnar inte”. Molly pep av rädsla alltså.

  Är taxar sådana? Väldigt på, jagar pipande saker eller stötte jag på fel exemplar?
  Hur är taxar till personligheten? 🙂

  Svara
  • Matte Sofia Inläggsförfattare

   Hej,
   Va tråkig situation! Så ska det absolut inte få gå till!
   Taxar är jakthundar, taxar jagar om de får en chans till det (inte alla). Som med alla jakthundar är vardagslydnad viktigt och inkallning a och o. Många går i villfarelsen att en “jakthund går inte att kalla in” men det är väldigt fel. Att ha inkallning på sin hund är ju en livräddande åtgärd, om jakthunden är på väg mot en väg t ex.

   Jag skulle inte säga att alla taxar är så. Vår tax skulle aldrig jaga en annan hund på det sättet som visar rädsla. De busleker men om den andra hunden visar rädsla så backar dom och visar sig undergivna och “snälla” genom att grypa ihop eller vända å “locka” på hunden.
   Tråkigt att ägarna inte hade hunden i koppel/lina istället för lös. De hade nog rätt i att ropa på den inte hjälper om de visste att den inte lyssnar men en sådan hund har man inte lös!

   Jag hoppas din bild av taxar inte är allt för befäst. Många taxar är väldigt trevliga individer om de hanteras och aktiveras rätt. Dock finns det ju ett talesätt “promenadlimpa” som inte stämmer. Tror man att taxen nöjer sig med en repa runt kvarteret som motion så är man fel ute. Då skapar man ofta mer problembeteenden på grund av understimulans.

   Låt inte din hund leka med den hunden igen. Ägarna har inte koll på sin lilla pälskling tyvärr.

   En glad och social tax har ett gott hundbemötande oftast och kan leka med många olika hundraser utan problem. Som med allt annat så går vissa inte ihop medan andra gör det 🙂

   /Sofia

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.