Ledarskap

Ja denna ständiga diskussion. Vad är ledarskap? Hur blir man en bra ledare? Är det något man kan lära sig eller något man bara är? Böckerna och teorierna flödar inom ämnet! Man kan läsa sig trött och ändå inte förstå vad som menas. Förräns nu! En person beskrev det så otroligt lättförståeligt och enkelt. Nu vet till och med jag vad som förväntas.

”Att du faktiskt ser dig själv som den som bestämmer, att du förutsätter att din vilja kommer att hörsammas (ofta angerar man på ett bättre sätt om man utgår ifrån att hunden kommer att göra som man vill), att du inte lägger in mänskliga egenskaper hos hunden. Detta är samma känsla som gör att vissa människor har så bra hand med barn, är bra lärare eller bra chefer. Det finns en naturlig auktoritet utan att personen behöver dominera eller konstra till saker. Ge aldrig ett kommando som du vet inte kommer att hörsammas. Säger du NEJ så är det absolut och hunden ska inte kunna tveka om vad du egentligen menar… Skit i metoder hit och dit, utan du ska ha en rak kommunikation med hunden”

Ja så enkelt det kan vara! Att bara få hör att det är ”ditt ledarskap som brister” säger ju ingenting om vad man då ska göra åt det. Och få verkar faktiskt kunna förklara hur man gör för att bli ledaren för sin hund. En del får ordet ledare att låta som något negativt, något man tar och kräver igenom, trycker ner och bråkar för att skapa. Så är det ju givetvis inte.

Att vara konsekvent med det man verkligen vill ska sitta – ”hit”, ”stanna”, ”nej” (som faktiskt kan rädda livet på vovven) och sedan inte tjata ihjäl sig på kommandon är egentligen inte så svårt, eller hur? 🙂

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.