Foderdjungeln

Alla hundägare vill ju ge sina bästa kompisar det bästa fodret som finns. Ett foder som ger dom en god hälsa, bra hull, fin päls, mycket energi och ork. Det är inte lätt att hitta ett sånt foder bland alla dessa 1000-tals märken. Frågar man någon så är ju deras foder det absolut bästa!

Det finns ju olika sorters foder. Torrfoder, färskfoder, blötfoder, BARF osv.

Torrfoder är nog det bästa för oss som inte kan så mycket om hundfoder och som vill vara säkra på att hunden får ett komplett foder så man inte behöver komplettera med andra näringsämnen.

BARF bygger på att man själv är mycket kunnig på näringslära och utfodrar hunden med naturliga råvaror på egen hand ihopsatta.

Färskfoder är ofta komplett frysta som korvar eller burgare som måste tinas och ofta beställas hem.

Blötfoder innehåller ofta stora mängder vatten och lite mat. Det är nog inget som man bör ge hunden som basfoder. Vi kan köpa någon burk blötfoder ibland som smakförstärkare utblandat med torrfodret alt byta ut ett mål då brukmat ofta är lätt att ta med.

Vår Alf är uppväxt på Royal Canins taxfoder. Han har haft fin päls, bra energi och varit frisk och kry. Men han åt inte med god aptit + att RC:s torrfoder är väldigt dyrt! Så vi kollade runt och hittade Magnussons M&B. Han fungerar bra på detta men han bajsar stoora mängder nu. Vi vill inte betala för att maten ska komma ut andra vägen :-/ Dessutom är Magnussons väldigt stora bitar för en liten hund.

Så nu har jag googlat, sökt och mejlat olika tillverkare och tror jag kommit fram till att Alf ska få äta Nutrams torrfoder som bas och Nordic:s färskfoder som komplement under jaktsäsong.

Till sist handlar det nog om att man får försöka prova sig fram till vad just den egna hunden mår bäst av. OBS! Man måste vara försiktig vid foderbyten och kan inte bara byta från en dag till en annan. De flesta hundmagar klarar inte av det. Därför kan man inte byta hur ofta som helst.

Det är en djungel….

"The world is changed by your exampel, not by your opinion"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.